Brașovul a accesat peste 90 de milioane de euro pe vechiul PNDR

euroÎn conformitate cu datele deținute de către Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Brașov, pe Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 Brașovul a avut încheiate peste o mie de contracte de finanțare a căror valoare nerambursabilă a depășit 90 de milioane de euro.
“Finanțările pentru mediul rural au avut un potențial deosebit la nivelul întregii țări, iar la nivelul Brașovului, gradul de absorbție pe PNDR 2007 – 2013 a trecut de 80%”, a explicat Nicoleta Buta, directorul OJFIR Brașov. Totodată, 100 de proiecte au fost prelungite pe actualul ciclu de finanțare, 26 dintre acestea fiind proiecte de investiții a căror valoare depășește 4 milioane de euro și care se vor finaliza în decursul acestui an. Reprezentanții OJFIR împreună cu cei ai Camerei de Comerț și Industrie Brașov au organizat și un seminar de prezentare a măsurilor de finanțare pe noul PNDR, 2014 – 2020, depunerea cererilor de finanțare pentru o serie dintre acestea urmând să se deschidă la finele acestei luni sau la începutul lunii viitoare, după cum a anunțat Nicoleta Buta. “Vrem să-i încurajăm atât pe investitorii agricoli, cât și pe cei non-agricoli să acceseze finanțări pe PNDR pentru star-up-uri, dar și pentru dezvoltarea sau extinderea firmelor existente. Procesul de accesare a finanțărilor nerambursabile este mult mai simplificat din punct de vedere al documentațiilor și întocmirii dosarelor”, a precizat Attila Szekely, consultant în cadrul CCI Brașov. (Sursa: bizbrasov.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole