1 august 2021 - 01:45

Brasovenii au atras pana acum prin programele PNDR peste 2 miliarde de euro

Evenimentul organizat de Centrul Europe Direct Regiunea Centru la Brașov a adunat peste 80 de persoane care au participat timp de trei ore la dezbaterea publică în care au fost prezentate rezultatele fondurilor europene din județ și exemple de proiecte finanțate de UE din 2007 până în prezent. Totodată un număr de aproximativ 4.000 de oameni au putut vizualiza transmisiunea video a întâlnirii la Centrul Cultural „Reduta” din Brașov.

În cele două perioade de programare, 2007-2013 și 2014-2020, s-au atras prin POR și PNDR, respectiv prin fondurile europene dedicate dezvoltării mediului urban și prin cele dedicate dezvoltării mediului rural, peste 2 miliarde de lei.

Întrebările celor prezenți la eveniment au vizat suma atrasă din fonduri europene de către Municipiul Brașov, pe exercițiul financiar 2014-2020, posibilitatea de accesare a fondurilor europene pentru construirea de spitale noi șio planurile Consiliul Județean Brașov și ale Primăria Brașov făță de managementului deșeurilor sau pentru realizarea unui sistem de transport feroviar în zona metropolitană,