Braşov: Sute de cereri „de adopție” de ferme. Află ce ferme au fost deja adoptate!

palarie_fermierProiectul „Adoptă un țăran”, pornit luna trecută de către două asociații brașovene și una din Belgia, condusă tot de o brașoveancă, începe să dea rezultate. „Primim sute de mesaje pe zi (…) Trebuie să le răspundem tuturor și să îi trecem pe liste. Un număr exact nu avem acum. Cele mai multe sunt cererile de adopție”, spune Mihaela Popescu, președinta Asociației Agora for Life, o bucureșteancă plecată în Belgia cu ani în urmă.
Oficial, până acum, două ferme din județul Brașov au fost „adoptate”. Ferma Adam din Poiana Mărului este una dintre ele. Aici, soții Adam cresc 11 văcuțe.
Familia Adam s-a înscris în grupul de Facebook „Adoptă un țăran” care facilitează legătura directă între producători și clienți. Orice orășean care își dorește legume sau produse animale proaspete poate contacta un fermier apropiat de el. Ferma Adam a primit primele patru comenzi.  „Ieri am primit primele comenzi pentru a face produsele și astăzi încercăm să le trimitem la destinație”, a spus și Estera Adam.
Ferma Dealul cu Afine din Mândra este cea de-a doua organizație agricolă din Brașov care a cerut să fie „adoptată”. „Încă 3 luni și vom culege prima noastră recoltă serioasă. Cel mai simplu ar fi să încărcăm totul în tir și să trimitem în Germania, dar am pornit în aventura asta cu gândul să fim schimbarea pe care vrem să o vedem în lume. Așa că ne complicăm viața, dar ne îmbogățim spiritul, și pregătim strategia de a vinde fructele direct consumatorilor din țara asta. Pregătim colete de 5 kg care se vor distribui după regula ”primul sosit, primul servit”. Fiecare persoana poate comanda un colet sau mai multe, dar kilogramele de fructe vor fi deci 5 sau multiplu de 5. Cum fructele noastre se coc treptat și în timp, coletele vor fi distribuite în iulie și august, în funcție de disponibilitate. Începem înscrierile şi lista va rămâne deschisă până vom ajunge la 1.000”, scriu fermierii pe pagina de Facebook.
Suflete mari, brașovenii au adoptat-o și pe Tanti Angela din Întorsura Buzăului, primul „țăran” înscris pe această platformă. „Tanti Angela este o doamnă minunată care are o gospodărie demnă de lăudat. De la Tanti Angela puteți cumpăra lactate bio, ouă, carne și să vedem ce ne poate aduce bun la vară! Noi achiziționăm în fiecare vineri produse din gospodăria ei și am molipsit încă mulți prieteni”, scriu organizatorii campaniei „ Adoptă un ţăran ”.
Tanti Angela, în vârstă de 66 ani, a spus că s-a alăturat campaniei la solicitarea unei cliente fidele din Braşov. „I-am spus doamnei, care îmi este clientă încă de foarte mult timp, că îmi merge foarte greu şi că nu se vinde marfa, iar dânsa mi-a spus că mă ajută. Iniţial am crezut că glumeşte, dar pe urmă a dat anunţul pe internet şi au mai apărut câţiva clienţi. Nu pot să spun că foarte mulţi, pentru că s-a întâmplat acum în Postul Paştelui, dar sunt în limita posibilităţilor, pentru că nu avem chiar aşa de multe animale”.
Țăranii care vor să alăture campaniei „ne pot scrie un mesaj pe pagina de Facebook si noi le cerem mai multe detalii, îi sunăm și, în măsura posibilităților, îi vizităm”, spun inițiatorii proiectului. Aceștia vor lansa în următoarele zile și un site care să înlesnească legătura dintre fermieri și clienți, astfel încât tot mai mulți țărani să fie „adoptați”. (Sursa: bizbrasov.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

 1. Buna ziua,
  Sunt administratorul unei mici ferme familiale,Vatra Prisanara SRL,din loc. Prisian,jud.Caras-Severin,situata la 7 km de Caransebes.Ne ocupam cu legumicultura,pe o suprafata de 2000mp,pomicultura,1 ha,in majoritate pruni si crestem 20 de porci mangalita,in regim de semi-libertate.
  Avem nevoie de ajutorul dv.pentru promovarea produselor noastre.Va stam la dispozitie cu mai multe detalii.Tel nostru este:0741685939.
  Va multumesc,cu respect,
  Stela Radu

 2. Buna seara,
  Care este site-ul pe care se poate accesa „Adopta un taran”?
  Daca este vorba doar de Facebook, imi pare rau, nu il voi accesa!
  MC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole