BRÂNZA DE CAUCIUC, CEL MAI NOU EXPERIMENT FĂCUT PE STOMACUL ȘI BUZUNARUL ROMÂNILOR
Industria agroalimentara mondiala ne obisnuieste de multi ani cu alimente facute partial sau in totalitate cu inlocuitori.
Asa cum vinul se mai poate face uneori si din struguri, la fel si branza mancata de romani se mai face si din lapte, aceasta din urma gasindu-se mai mult la producatorii locali. Legea permite realizarea de produse asemanatoare cu branza si cascavalul, dar care sunt din uleiuri vegetale din palmier sau soia.
Motivatia pentru care industria face acest joc este una financiara si tehnica. O telemea din ulei vegetal poate sta luni de zile in galantarele magazinelor fara sa se strice, in timp ce lactatele veritabile dupa cateva saptamani isi schimba aspectul comercial. Din punct de vedere financiar uleiul de palmier se obtine la preturi atat de mici incat constituie o mană cereasca pentru acest segment agroalimentar.
Momentan, pretul este singurul care poate face diferenta si care ajuta romanul sa recunoasca o branza din lapte fata de una vegetala. Un produs de calitate, va avea intotdeauna valoarea mai mare.