BRÂNZA DE CAUCIUC, CEL MAI NOU EXPERIMENT FĂCUT PE STOMACUL ȘI BUZUNARUL ROMÂNILOR

Industria agroalimentara mondiala ne obisnuieste de multi ani cu alimente facute partial sau in totalitate cu inlocuitori.

Asa cum vinul se mai poate face uneori si din struguri, la fel si branza mancata de romani se mai face si din lapte, aceasta din urma gasindu-se mai mult la producatorii locali. Legea permite realizarea de produse asemanatoare cu branza si cascavalul, dar care sunt din uleiuri vegetale din palmier sau soia.

Motivatia pentru care industria face acest joc este una financiara si tehnica. O telemea din ulei vegetal poate sta luni de zile in galantarele magazinelor fara sa se strice, in timp ce lactatele veritabile dupa cateva saptamani isi schimba aspectul comercial. Din punct de vedere financiar uleiul de palmier se obtine la preturi atat de mici incat constituie o mană cereasca pentru acest segment agroalimentar.

Momentan, pretul este singurul care poate face diferenta si care ajuta romanul sa recunoasca o branza din lapte fata de una vegetala. Un produs de calitate, va avea intotdeauna valoarea mai mare.

Picture of Florentin Iuga
Florentin Iuga

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!   Orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

Cele mai citite în ultimele zile

PUBLICITATE

  • Banner KWS

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.