BRĂDET: Vânzări importante şi profituri ridicole la presupusul producător al “lactatelor cu E.Coli”

bradet_magazinCunoscută până ieri la nivel local, maxim regional, societatea BRĂDET SRL Brădetu (CUI: 14062704) a ajuns “vedetă naţională” după ce ministrul Agriculturii a afirmat că această societate a livrat 25 kg de brânză contaminată cu bacteria E.Coli. Ministrul Achim Irimescu a zis că firma se numeşte LACTATE BRĂDET şi e din Curtea de Argeş, aspecte nesemnificative în actualul context, dar care dovedesc o oarecare superficialitate la nivelul ministerului.
Înfiinţată în anul 2001 sub numele INTERCONT PROD MILK SRL, societatea din judeţul Argeş (mai există una cu acelaşi nume în alt judeţ, plus altele cu nume assemănătoare prin toată ţara) a început să mişte în 2006, când a înregistrat o cifră de afaceri de 1,81 milioane lei, cu 20 de angajaţi. Cei 5 ani de “lâncezeală” s-au datorat reconstrucţiei fabricii achiziţionate în 2001. Conform site-ului propriu, “fabrica a fost modernizată şi retehnologizată în anul 2008, cu ajutorul fondurilor europene”. Rebotezarea în BRĂDUT SRL a fost consemnată în decembrie 2005.
Deşi cifra de afaceri a crescut în perioada 2010-2014, profitul net al societăţii a cunoscut variaţii nesemnificative în condiţiile în care valorile sunt ridicole (sub 0,5% din cifra de afaceri). Astfel, anul 2014 a fost încheiat cu un profit net de 22.338 lei, la o cifră de afaceri de 9,86 milioane lei. La finalul anului, datoriile totalizau 5,34 milioane lei, creanţele erau de 1.272.659 lei, stocurile valorau 506.247 lei, iar în casă şi conturi existau 135.968 lei.
 
 
Chiar dacă, pe site-urile proprii, multe firme menţionează performanţe inexistente, consider că e bine să pomenesc ce scrie pe lactatebradet.ro, mai ales că mâine-poimâne vor fi şterse aceste informaţii:

  • Compania deţine astăzi 3 magazine proprii de prezentare în oraşele Piteşti şi Curtea de Argeş.
  • Oferind o sortimentaţie bogată de produse, BRĂDET este întâlnit în majoritatea magazinelor din judeţul Argeş, printre cele mai reprezentative numărându-se: hypermarket-urile METRO, AUCHAN, Profi etc.
  • În ceea ce priveşte acoperirea teritorială, la această dată ponderea cea mai mare o deţin vânzările pe raza judeţului Argeş, Bucureşti, Craiova, Braşov, Vâlcea, unde are desfacere ritmică. Pe plan internaţional suntem prezenţi în Italia, Anglia, Spania, Germania, Cipru, Belgia.

BRADET-9-ani (2)
În ceea ce priveşte depistarea bacteriei E.COLI într-un produs BRĂDET, ciudat este faptul că vestea a fost imediat dublată de informaţia că societatea argeşeană are în portofoliul PRODUSE TRADIŢIONALE. Mai mult, în unele medii s-a spus că E.COLI era într-un produs tradiţional! Fără a susţine că cineva vrea neaparat să îngroape produsele tradiţionale, cred că “intoxicarea” ar putea să aibă şi o parte bună, adică să se reglementeze această piaţa, căprea a ajuns tot ţăranul să fabrice produse tradiţionale în dosul şurii. Care, eventul, sunt şi eco! (Sursa: supervizor.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole