Braconaj în Mureș: O lostriță de 5 kilograme, capturată la Răstolița

braconajpesteMiercuri 27 aprilie , Garda Națională de Mediu- Comisariatul Județean Mureș si Comisariatul General au primit o sesizare cu privire la faptul că o persoană din localitatea Răstolița a postat pe o rețea de socializare o fotografie cu un pește  din specia lostrița , cântărind aproximativ 5 kg.
Garda Națională de Mediu –Comisariatul Județean Mureș a sesizat imediat IPJ Mureș , care a demarat o anchetă.
Potrivit unui comunicat de presă, „în urma cercetărilor efectuate , a fost identificată persoana in cauză , aceasta precizând că a cumpărat peștele de la doi bărbați , identificați la rândul lor , care au recunoscut că au braconat peștele in data de 25 aprilie a.c in pârâul Răstolița.
Polițiștii au intocmit dosar penal celor doi bărbați , cu vârsta de 24 respectiv 47 de ani, pentru comiterea infracțiunii de braconaj piscicol.
In momentul de față , lostrița este o specie critic periclitată la nivel național , fiind  prezentă doar în bazinul superior al Tisei , în râurile Bistrița Moldovenească și Mureș.
Comisarii Gărzii Naționale de Mediu efectueaza, in această perioadă de prohibiție , ample controale având ca temă combaterea braconajului piscicol.
In urma acestui episod de braconaj, conducerea GNM a dispus intensificarea controalelor tematice, atât in zona cat si la nivel national.
GNM  mulțumește pe această cale  grupurilor ecologiste de mediu pentru reacția rapidă in acest caz și pentru sprijinul pe care l-au acordat in situații similare.
De asemenea , Garda Națională de Mediu îi roaga pe cei ce cunosc cazuri asemănătoare de braconaj să sesiseze imediat Comisariatele Județene sau Comisariatul General.”
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole