Bovinele din rasa Angus, soluția câștigătoare aleasă de un fermier român întors din Marea Britanie

Bovinele din rasa Angus se pretează foarte bine pentru crescătorii din România, iar numărul din ce în ce mai mare al animalelor din această rasă și dezvoltarea sectorului bovinelor de carne din ultimii ani dovedește acest lucru. În emisiunea ”Duminica prin țară”, echipa AGRO TV a vizitat o fermă de astfel de bovine din localitatea Iclod, județul Cluj, deținută de fermierul Bogdan Vereș.

Acesta a început ferma cu doar 10 capete de animale, pe vremea când era plecat la muncă în Marea Britanie, iar o lungă perioadă de timp a dus în paralel afacerea de acasă cu munca din străinătate. Astăzi, a ajuns la 500 de capete de bovine, iar creșterea animalelor a devenit activitatea sa full time.

”Am început în anul 2011 cu un efectiv de 10 capete, câteva hectare de teren și un tractor. La momentul de față lucrăm peste 320 de hectare și avem un efectiv de 500 de capete. Am făcut un research pe piață și am considerat că această rasă este foarte pretabilă pentru România, ceea ce s-a dovedit a fi corect.

În 2011 eram în Marea Britanie, încercam să facem ceva să ne legăm înapoi de România, ne era dor. Multă vreme am dus afacerea în paralel, cu multe vizite și multe avioane din UK. Am stat 12 ani în Marea Britanie, iar acum, de 3 ani, suntem definitiv în țară, suntem fermieri full time”, ne-a povestit fermierul clujean.

Pentru a afla întreaga sa poveste și pentru a vedea animalele sale din rasa Angus, vă invităm să urmăriți ediția completă a emisiunii ”Duminica prin țară”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole