Botoșani: Fermierii vor să iasă cu utilajele în stradă, la proteste

protestFermierii din Asociaţia Moldoovis şi cei de la LAPAR se pregătesc de cel mai mare protest organizat până acum în judeţul Botoşani. Nemulţumiţi că nu au primit niciun fel de despăgubiri, aceştia sunt hotărâţi să protesteze şi să aducă în municipiul Botoşani inclusiv utilajele agricole, urmând să blocheze circulaţia în zone importante ale oraşului.
Fermierii au transmis un comunicat de presă prin care au cerut să fie rezolvată de urgență problema ajutoarelor de secetă, care par să „se piardă”:
Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine MOLDOOVIS  și Asociația Cultivatorilor de  Plante Tehniceși Cerealiere ,organizații reprezentative la nivelul județului BOTOȘANI, solicită PARLAMENTARILOR în funcție dar și candidaților pentru  un mandat în noua legislatură din Parlament, să facă toate demersurile , respectiv , să rezolve problema fermierilor din județul Botoșani privind SECETA  din anul agricol 2015-2016.
SECETA a provocat mari pagube  fermierilor botoșăneni , care, cu greu își pot reveni dacă nu vor fi despăgubiți(cel puțin prin acoperirea cheltuielilor de înființare a culturilor).
JUDEȚUL BOTOȘANI, a fost cel mai afectat de secetă , 175.000 ha, cu un procent calamitat de cca. 70%, fără  un  sprijin financiar, foarte mulți fermieri riscă falimentul ( credite la bănci, imputuri împrumutate, lipsa banilor de reînființare culturilor și arăturile de tomnă, etc…).
În județul Botoșani  70% din populație, se află în zona rurală, 98% dintre aceștia trăiesc din agricultură, faptul că în ultimii doi ani agricultura a avut de suferit din  cauza unei clime defavorabile, considerăm că, cei care trebuiau să se ocupe de alternativa în cazul fenomenelor extreme,  sunt PARLAMENTARII, respectiv GUVERNANȚII .
Din păcate în toți acești ani de după 89’ , nimeni nu a luat în serios această ramură importantă pentru omenire,AGRICULTURA.  Votul fermierilor a fost obținut  în schimbul unor promisiuni care nu au fost onorate.
FERMIERII NU MAI ACCEPTĂ SĂ FIE JUCĂRIA POLITICIENILOR !
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole