Botoşani: Fermierii îşi duc vitele la abator, din cauza secetei

guvernvaciNumărul animalelor abatorizate în luna august în județul Botoșani a înregistrat o creștere semnificativă față de luna precedentă, potrivit unei situații centralizate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA).
Datele statistice arată că în luna august au fost sacrificate în abatoare 8.340 de bovine, cu 17% mai mult decât în luna iulie, și 7.756 porcine, cu 27% mai mult decât în luna iulie.
Creșterea este pusă de specialiștii din agricultură pe seama secetei excesive care a afectat județul Botoșani și care a determinat foarte mulți crescători să își vândă animalele.
„Lipsa precipitațiilor a afectat și sectorul zootehnic. În zootehnie apa este vitală. Nu poți avea zootehnie fără sursă de apă. Diminuarea efectivelor de animale este o cauză a fenomenului de secetă. Nu poți să ții animalul fără apă. Fără mâncare îl ții, fără apă nu”, a declaratdirectorul Direcției pentru Agricultură, Cristian Delibaș. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole