BOTOȘANI: FERMIERII AR PUTEA EXPORTA ÎN ȚĂRILE ARABE APROAPE 100.000 DE OI

Fermierii din județul Botoșani ar putea exporta, anul viitor, în țările arabe, între 70.000 și 100.000 de capete de ovine, potrivit declarațiilor făcute de președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Moldoovis, Ionică Nechifor, pentru AGERPRES.

Potrivit acestuia, asociația pe care o conduce urmează să încheie, în perioada imediat următoare, contracte cu parteneri în special din Arabia Saudită și Qatar pentru livrarea de ovine în viu, la un preț foarte bun pentru producătorii români.

„Botoșaniul are un efectiv de aproximativ 300.000 de capete de ovine, iar eu sunt convins că aproximativ 100.000 de capete vor merge la export. Sunt șanse foarte mari să se semneze contracte cu Arabia Saudită și cu Qatar”, a afirmat Nechifor.

Președintele Moldoovis susține că avantajele unor contracte cu țările arabe sunt legate nu doar de prețurile bune de livrare, ci și de piața sigură de desfacere a ovinelor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole