BOTOȘANI: A APĂRUT AL DOILEA CAZ DE SUSPICIUNE CU ANTRAX

Un al doilea caz de suspiciune de antrax, la o adolescentă de 16 ani, a fost înregistrat în satul Flondora, comuna Manoleasa, a anunțat, marți, într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Potrivit acestuia, tânăra este fiica bărbatului de 46 de ani suspectat de antrax, internat vineri pe Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Mavromati.

Epidemiologul Irina Alecu de la Direcția de Sănătate Publică a menționat că starea ambilor pacienți este bună, aceștia aflându-se în spital sub tratament de specialitate.

“Pacienții sunt într-o stare clinică bună, reacționează bine la tratament. Antraxul este o boală vindecabilă prin terapie corectă și prin urmarea tratamentului. Informațiile nouă ne-au parvenit ieri, când Spitalul de boli infecțioase ne-a anunțat că este un bărbat care ar prezenta semne de antrax. Drept urmare, noi am alertat toate unitățile, conform procedurilor. Ne-am deplasat în teritoriu pentru a evalua familia și contacții. Fiica domnului a fost internată în cursul zilei de ieri pentru că prezenta și dumneaei o leziune la nivelul mâinii”, a afirmat Irina Alecu.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Autoritățile sanitare așteaptă rezultatele analizelor de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino pentru a confirma sau infirma cazurile de antrax de la Flondora.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP), Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) s-au deplasat, luni după-amiază, la Flondora, pentru a lua primele măsuri pentru astfel de cazuri, potrivit AGERPRES.