8 decembrie 2021 - 15:16

Botănoiu, nou ATAC la adresa lui Oros: ”Sunt motive suficiente să plece”

Criticile la adresa ministrului agriculturii, Adrian Oros, sunt din ce în ce mai dese în ultima vreme în spațiul public, și nici adversarii politici nu ratează ocazia de a-l ”taxa” pe șeful de la Agricultură. Într-un mesaj lansat recent pe pagina sa de facebook, fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, l-a criticat pe Oros în privința prestației sale în negocierile la nivel european.

 
”Gafă după gafă, toate făcute de domnul Oros! Negociatorii Parlamentului European și ai Consiliului au ajuns, vineri, la un acord politic pe viitorul PAC, așa că imediat au informat despre rezultatul care va influența viața agricultorilor în următorii ani. Atât de important au considerat acest acord, încât comunicatul a fost trimit în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 3.00, ora Bruxelles-ului! De la autoritățile noastre, nicio vorbă.
 
Ministrul Oros se pare că este preocupat mai mult de imaginea sa, decât de soarta agricultorilor. Sâmbătă a fost ședință de Guvern, semn că s-a muncit ceva; ministrul Agriculturii nu a spus nimic. Azi, dl Oros a fost preocupat să posteze fotografii cu el călare pe cal! Iar despre soarta agricultorilor tot nimic. Aceasta este scara valorilor pentru cel pus să aibă grijă de bunăstarea agricultorilor și de hrana românilor!
 
Ca să se ajungă la acest acord politic, au fost discuții peste discuții, lobby-ul a funcționat în anumite situații, mai exact în cazul miniștrilor care au fost interesați să aducă un plus fermierilor din statele lor! În cazul ministrului nostru, acesta s-a limitat la o cafea, o bere și un shopping la Bruxelles! Spun asta privind rezultatele negocierilor pentru români! Au negociat mai mult alții pentru noi! Îmi amintesc declarațiile dlui Oros de la începutul mandatului, când declara sus și tare că ajută, fără tăgadă, fermele mici și mijlocii, cum că ele ar fi alternativa! Această declarație a fost „plimbată” pe la toate întâlnirile electorale! Spuneam atunci că fermierii mici și mijlocii nu vor fi sprijiniți, pentru că dl Oros nu știe cum să o facă și este prea mândru să întrebe!
 
Iată rezultatul: la Bruxelles s-a decis ca plata redistributivă să fie de numai 10%, când inițial se discuta de 13%, chiar 15%! Cred că sunt motive suficiente ca acest „manager” al Agriculturii să plece acasă! El singur nu o va face, poate prim-ministrul îl demite și izbăvește, astfel, fermierii de pe aceste meleaguri!”, a scris Daniel Botănoiu.