Botănoiu (MADR): Culturile însămânțate în toamnă sunt într-o stare avansată de dezvoltare

botanoiu22Culturile însămânțate în toamna anul trecut – grâul, orzul și rapița – se află într-o stare avansată de dezvoltare, însă variațiile de temperatură și fenomenele meteo extreme pot afecta nivelul producției finale, dacă acestea devin persistente, apreciază secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu.
„Culturile însămânțate în toamnă sunt dezvoltate corect în această perioadă din aprilie. Este un an cu culturi destul de avansate, la orz chiar a apărut spicul și burduful. Variațiile de temperatură pot fi o problemă, dar dacă temperaturile nu se duc sub 10 grade Celsius și nu sunt persistente, acestea nu vor afecta culturile foarte mult. Culturile suferă doar dacă variațiile sunt bruște pentru că planta consumă mai multă energie ca să se adapteze, fie la temperaturi ridicate, fie la cele scăzute, și această pierdere de energie înseamnă o diminuare a calității pe producția finală. Deocamdată nimeni nu poate să evalueze ce nivel al producției vom avea în acest an, deoarece în prezent sunt dezvoltate corect și orzul și grâu și rapița. Nu trebuie să uităm că anul acesta culturile se vor recolta mai repede decât în anii anteriori pentru că am avut o iarnă călduroasă și au pornit mai repede în vegetație decât de obicei. Va fi un an total diferit față de anul trecut”, a declarat Daniel Botănoiu. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole