Bistriţa-Năsăud: Fermă de găini, verificată în urma unei sesizări

gaini_vetGarda de mediu din Bistriţa-Năsăud a verificat o fermă de găini ouătoare în urma unei sesizări a Asociației Grupul de Acțiune Local pentru Dezvoltare Rurală în Microregiunea Bistrița Șieu Someș
Aspectele semnalate în sesizarea înregistrată la Comisariatul Județean Bistrița — Năsăud al GNM cu nr.1201/ 21.06.2016 cu privire ia deșeurile depozitate pe teritoriul ariei naturale protejate Sit Natura 2000 — La Sărătura au fost verificate în data de 22.06.2016.
La verificarea efectuată în teren s-a constatat că o societate comercială care deține o fermă de găini ouătoare a depozitat necorespunzător dejecțiile rezultate din activitate, cea. 20 mc, pe teritoriul ariei naturale protejate Sit Natura 2000 — La Sărătura, care este și pășune comunală, în imediata vecinătate a șoselei de legătură dintre localitățile Blăjenii de Jos și Tărpiu, pe partea stângă.
Titularul activității a motivat faptul că datorită intemperiilor și condițiilor grele de acces pe terenurile proprietate privată din vecinătatea fermei a depozitat temporar dejecțiile lângă șosea neștiind că terenul se află în perimetrul ariei naturale protejate Sit Natura 2000 — La Sărătura.
La data controlului deșeurile au fost ridicate și transportate pe terenul proprietate, la fața locului au rămas urmele și mirosul specific de amoniac.
Unitatea deține Autorizație de Mediu nr.23/10.05.2016 pentru fermă de găini ouătoare.
S-a stabilit ca măsură: interzicerea depozitării deșeurilor provenite din fermă, pe amplasamente neautorizate.
Societatea a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor, art.61, alin.1, lit.a, cu 20.000 lei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole