Bistriţa-Năsăud: Controale în unitățile de procesare și magazine

laboratorÎn ianuarie, inspectorii din cadrul DSVSA Bistrița-Năsăud au efectuat un număr de 40 controale în unități de procesare lapte, centre prelucrare lapte, abatoare, unități de panificație-patiserie-cofetărie, unități de fabricare paste făinoase, unități de îmbuteliere ape, unități de alimentație publică, baruri, cantine, magazine alimentare, supermarketuri, depozite en-gros, exploatații de ovine, suine, bovine, circumscripții sanitare veterinare.

În urma controalelor au fost aplicate, în conformitate cu prevederile HG 984/2005, cu modificările și completările ulterioare 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 1440 lei.

Principalele deficiențe constatate au fost:

— existența la controlul documentelor a unor neconcordanțe între situația existentă și atestările din certificatele sanitare veterinare de transport sau din alte documente prevăzute de legislația veterinară, privind identificarea mijloacelor de transport, individualizarea și numărul animalelor.

În cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform Programului de Supraveghere și Control în domeniul Siguranței Alimentelor privind încadrarea în valorile maxime admise a contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

- Publicitate -

În luna ianuarie 2017, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 352 din 10 februarie 2015 — pentru aprobarea normelor privind ecocondiționalitatea în cadrul schemelor și măsurilor de sprijin pentru fermieri in România, Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin unitățile din subordine, au efectuat controale pentru verificarea respectării cerințelor legale privind identificarea și înregistrarea animalelor, la exploatațiile prinse în eșantionul de control, generat de APIA. Astfel, inspectorii DSVSA-BN au efectuat un număr de 77 inspecții în exploatații.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole