Bistrița-Năsăud: Bilanțul pagubelor create de furtuni, în creștere

inundatiiisInspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a remis, luni seara, o nouă informare privind pagubele produse în județ în urma furtunilor care s-au abătut în seara zilei de 19 iunie, totalul localităților afectate ajungând la 13.
Astfel, potrivit noii informări, în comuna Teaca acoperișurile de la patru case și o fermă de animale au fost afectate, iar 43 de copaci s-au prăbușit în urma rafalelor puternice de vânt.
În comuna Rodna, două drumuri comunale au fost afectate, cel de la Valea Vinului fiind rupt pe o distanță de 10 metri, iar cel de la Valea Mare fiind erodat pe o distanță de 600 metri.
În comuna Monor, unde pârâul care străbate localitatea a ieșit din matcă, situația la această oră arată faptul că au fost afectate 40 de gospodării (15 case și 25 de beciuri). În plus, a fost nevoie ca locuitorii a șase case — 20 adulți și șapte copii — să fie evacuați din calea apelor, fiind cazați temporar la rude.
Echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița au acționat în cursul zilei de luni în comuna Monor în sprijinul populației și continuă să se afle la fața locului.
Potrivit bilanțului inițial al ISU Bistrița-Năsăud, precipitațiile abundente și vântul puternic au mai creat probleme în localitățile Sebiș, Petriș, Mureșenii Bârgăului, Milaș, Herina, Șieu, Cociu, Piatra Fântânele și municipiul Bistrița. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole