15 mai 2021 - 17:12

Biserica nimicita de foc. Autospeciala pompierilor nu a avut acces

O biserica din comuna Stoenesti, jud. Arges, a fost nimicita de foc. Din cauza drumului anevoios, autospeciala pompierilor nu a avut acces.

,,In aceasta dimineata s-a produs un incendiu puternic in comuna Stoenesti, jud. Arges la Schitul Sfantul Ieromonah Modest. S-au deplasat trei autospeciale de interventie, o ambulanta SMURD de prim ajutor si o autospeciala de prima interventie si comanda, pentru localizarea si lichidarea incendiuliu, produs la biserica din lemn,, se arata intr-un comunicat al I.S.U. Arges.

Din cauza drumului anevoios, care permite doar accesul pietonal, masinile de interventie nu au putut ajunge in zona incendiului. Pompierii sositi la locul dezastrului au constatat ca schitul ardea generalizat.

Interventia a fost una foarte dificila din cauza ca s-a intervenit clasic iar pompierii au reusit cu greu sa lichideze incendiul doar ajutandu-se de galetile cu apa, stocata intr-un bazin colector.

Din pacate biserica din lemn a ars in intregime pe o suprafata de 70 mp, dar si o anexa aferenta acesteia. Din primele cercetari, cauza cea mai probabila a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

Autor: Elena Picu