Biostimulatorii din gama Tecamin –  pentru culturi sigure și profitabile

În ultimii ani agricultura trece printr-o schimbare accelerată iar utilizarea eficientă a resurselor, a nutrienților existenți în sol dar și cei aplicați prin fertilizare, creșterea rezistenței culturilor la factorii de stres vin din nevoia fermierilor de a-și asigura cultura și producția. Popularitatea biostimulatorilor în agricultură este asociată cu posibilitatea obținerii unei producții mai mari fără efecte secundare negative.

Există două elemente importante în compoziția biostimulatorilor: aminoacizii și extractele de alge. Gama Tecamin cu aplicare foliară de la AgriTecno vine în întampinarea fermierilor cu biostimulatorii Tecamin Max , Tecamin Flower și Tecamin Brix, produse care conțin aminoacizi, extracte de alge și macro și micro elemente.

Ca orice organism viu, plantele sintetizează aminoacizi pentru a forma proteine, dar acest lucru presupune un consum de energie. Aplicând aminoacizi ajutăm plantele să îi folosească imediat, iar energia economisită să o direcționeze către procese importante cum ar fi:  rezistența la stres, creșterea, înflorirea și fructificarea. Acesta este principalul motiv pentru care aplicarea de aminoacizi duce la o creștere a producției.

Doar aminoacizii liberi pot fi folosiți de plante  și de aceea calitatea unui biostimulator pe bază de aminoacizi este determinată de concentrația în aminoacizi liberi. AgriTecno folosește exclusiv aminoacizi de origine vegetală extrași în laboratoarele proprii, astfel calitatea fiecărui produs este asigurată.

Sunt 20 de aminoacizi esențiali în producerea de proteine în plantă și fiecare dintre aceștia au funcții specifice.  De exemplu, pentru a stimula sinteza clorofilei un rol important îl au  alanina, arginina și glicina; pentru dezvoltarea sistemului radicular și întarzierea senescenței  e important să aplicăm arginină și metionină; pentru o mai buna dezvoltare a aparatului foliar avem nevoie de glicină; pentru creșterea rezistenței plantelor folosim lizina, acid glutamic și glicina iar dacă vrem sa ajutăm planta în sinteza giberelinelor aplicăm leucine și proline.

- Publicitate -

Utilizarea aminoacizilor în agriculutură este importantă dar, la fel de important este să cunoaștem tipul de aminoacizi de care are planta nevoie în funcție de fenofaza în care se află.

 

Tecamin Max  – adio Stres; bine ai venit Vigoare

Cu o concentrație mare de aminoacizi liberi, Tecamin Max activeză metabolismul și susține procesele de creștere a plantelor  și în egală masură contribuie la creșterea rezistenței la stres și ajută la o recuperare mai rapidă după perioade de stres. Certificat pentru culturi ecologice, Tecamin Max conține aminoacizi liberi ( acid aspartic, acid glutamic, serină, histidină, treonină, alanină, tirosină, valină, isoleucină, leucină și listină), azot și materie organică și poate fi aplicat foliar, radicular și de asemenea utilizat în culturi hidroponice.

Tecamin Flower  – pentru cele mai frumoase rezultate

Biostimulator lichid cu aplicare foliară, Tecamin Flower furnizează plantelor atât macro și micro elemente (azot, fosfor, bor, molibden) cât și aminoacizi, carbohidrați și vitamine vegetale.  

Tecamin Flower se aplică înainte de înflorire și este recomandat tuturor culturilor. Eliminarea sau reducerea stresului în perioada de înflorire , îmbunatatirea înfloririi, creșterea calitătii polenului,reducerea fenomenului de avortare a florilor și  susținerea procesului de diviziune celulară în meristemele florale  sunt beneficiile aplicări biostimulatorului Tecamin Flower.

Tecamin Brix – pentru cele mai dulci rezultate

Tecamin Brix îmbunătățește calitatea fructelor influentând mărimea, aspectul și culoarea ,dar și aciditatea și conținutul de zaharuri și  vitamine. Datorită concentrației mari de extract de alge, potasiu și bor, Tecamin Brix determină o creștere a capacității plantei de a sintetiza hormoni pentru coacere și reglează mai multe funcții vitale cum ar fi: asimilarea carbonului, translocarea proteinelor și a zaharurilor , circuitul apei și dezvoltarea sistemului radicular.

Tecamin Brix se aplica foliar pe toată perioada fructificării și poate fi folosit la toate culturile.

Scopul companiei AgriTecno este obținerea de soluții care îmbunătățesc eficiența utilizării nutrienților, toleranța la factori de stres și care determină o calitate superioară a producției. Utilizarea fertilizarii clasice cu aport de biostimulatori reprezintă viitorul agriculturii moderne. Universal Group este unic importator al produselor AgriTecno în România iar produsele se regasesc in portofoliul partenerilor la nivel național.

www.universalsem.ro                                                                          www.agritecno.es

                                                                       

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole