Bio Danubius un brand european unic al agriculturii ecologice

rosiibioÎn cadrul conferinței sectorului bio intitulate ‘PRODUSELE BIO, BRAND-UL DE ȚARĂ AL ROMÂNIEI!’, în data de 27.04.2016, la Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus, organizat de Asociația Operatorilor din Agricultură Ecologică Bio România, împreună cu Federația Națională de Agricultură Ecologică, a fost lansată propunerea ca, cluster-ul Bio Danubius din regiunea Deltei Dunării să organizeze la Tulcea în toamna acestui an, în perioada 29-30 septembrie 2016, un eveniment de o semnificație internațională deosebită.
Acest eveniment se va referi la importanța pe care România o acorda agriculturii ecologice, precum și la inițiativele pe care cluster-ul Bio Danubius intenționează să le ia în vederea promovării acestui model de dezvoltare agricolă la nivelul macroregiunii dunărene.
Această propunere se înscrie în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, unde clusterul Bio Danubius este declarat proiect fanion al ariei prioritare PA8, competitivitate, sens în care contam pe o implicare activă a coordonatorului național SUERD în susținerea acestei inițiative.
La acest eveniment, ce se va desfășura într-o regiune emblematică a continentului european sub aspectul biodiversității, vor fi invitați Comisia Europeană prin DG Regio, DG Environment, DG SANCO, IFOAM EU (Federația Internațională a Mișcărilor pentru Agricultură Ecologică, a UE), reprezentanții guvernelor țărilor dunărene, reprezentanții asociațiilor de agricultură ecologică din macro-regiunea Dunării. Autoritățile locale ale județului Tulcea și-au exprimat dorința și disponibilitatea de a găzdui evenimentul.
Evenimentul va permite cluster-ului Bio Danubius să susțină dezvoltarea unui brand regional dunărean pentru agricultură bio și să unească eforturile tuturor celor interesați la nivel regional în promovarea acestei noi identități competitive.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole