20 august 2022 - 03:05

Bill Gates și miliardarii lumii continuă să se îmbogățească din afaceri cu terenuri agricole

Investițiile făcute de marii oameni de afaceri ai lumii în terenuri agricole continuă să crească, pe măsură ce aceștia caută noi modalități de a-și maximiza profiturile. Potrivit CNBC, departamentul de agricultură din Statele Unite ale Americii estimează că 30% din toate terenurile agricole sunt deținute de proprietari care nu lucrează ei înșiși pământul.

La sfârșitul anului trecut, Bill Gates a stârnit numeroase reacții după ce a devenit cel mai mare proprietar privat de terenuri agricole din America, deținând peste 100.000 de hectare de terenuri agricole în 18 state americane. 

Miliardarul care se află pe locul patru în topul celor mai bogați oameni ai lumii deține terenuri pe care se cultivă ceapă, morcovi, și chiar și cartofi care sunt folosiți pentru a face renumiții cartofi prăjiți de la McDonald’s.

“Este un atu cu valoare tot mai mare. Are o mare valoare intrinsecă și, dincolo de aceasta, este o resursă limitată.”, a declarat John Piotti, CEO al American Farmland Trust, cu privire la terenurile agricole.

Departamentul de agricultură din SUA estimează că aproximativ 30% din toate terenurile agricole sunt deținute de proprietari care nu cultivă ei înșiși terenurile. Acești oameni de afaceri cumpără pământul de la fermieri care îl dețin de zeci de ani, care deși par bogați în active, sunt săraci în numerar. Astfel, bunul trai al acestora este inevitabil legat de vânzarea pământului.

Proprietarii privați de terenuri obțin profit prin utilizarea terenului în numeroase moduri. Potrivit datelor, mai mult de o treime din terenul agricol din SUA este luat în arendă, iar 80% din terenurile arendate sunt deținute de proprietari care nu se ocupă cu agricultura. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole