15 aprilie 2021 - 10:47

Beneficiile mierii de rapita – te vitaminizeaza si te vindeca de boli

Mierea de rapiţă este considerată una dintre cele mai benefice din lume datorită compoziţiei şi a beneficiilor sale. Albinele produc această miere în luna mai, și este obţinută din rapiţa sălbatică, o plantă bogată în proteine, carbohidraţi, glucide, lipide, în minerale precum bor, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, în vitaminele A, B1, B2, B3, C şi betacaroten. 

Mierea de rapiţă este recomandată pentru tratarea rinichilor şi a bolilor legate de ochi. Ea mai este utilizată pentru a trata osteoporoza deoarece conţine Q3, un element extrem de important pentru dezvoltarea osoasă. 

Un alt beneficiu al acestui tip de miere constă în regenerarea şi menţinerea elasticităţii pereţilor vasculari. De asemenea, consumul de miere din rapiţă protejează de diferite boli ficatul, splina şi pancreasul de diverse boli. Persoanelor care suferă de arsuri la stomac ca urmare a acidităţii foarte scăzute li se recomandă  să folosească meiere de rapiţă.

Faptul că este bogată în vitamina E, acest tip de miere are un factor benefic în încetinirea îmbătrânirii pielii. Din acest motiv, mierea de rapiţă est6e un ingredient folosit la cremele cosmetice. Poate fi folosită profilactic pentru prevenirea afecţiunilor hepatice.

Mierea de rapiță cristalizează foarte repede, uneori chiar și în fagure datorită procentului de glucoză pe care îl conține. Odată cristalizată în fagure, aceasta un va mai putea fi extrasă. Este o miere cu o textură extrem de fină, cu o colorație destul de slabă, galben – deschis și cu un miros foarte plăcut, iar gustul ei e pe măsură. Este o miere tartinabilă, ce poate fi ușor confundată cu șerbetul.