Beneficiile incredibile ale merelor, bogate in vitamine si minerale

„Un măr pe zi ține doctorul departe”- vă este cunoscută fraza? Nimic mai adevărat atunci când veți afla în detaliu toate beneficiile acestui superfruct. Mărul este delicios, fie el preparat sau crud, și poate fi un bun aliat al sănătății voastre.

Considerat unul dintre cele mai bune 10 alimente din lume, studiat în mod regulat de cercetători, mărul continuă să adauge proprietati pe lista beneficiilor sale. Este recunoscut ca fiind eficient pentru mai multe aspecte, printre care:

  • Oferă energie: foarte bogat în vitamine, în special C, A și B, dar și plin de minerale și oligoelemente (calciu, magneziu, potasiu, fier, seleniu, zinc …), mărul este atât o sursă de energie, cât și un protector celular. De asemenea, fructul asigură o bună hidratare (conține aproape 90% apă), care este, de asemenea, esențială pentru buna funcționare a corpului.
  • Reglează tranzitul, ajută digestia: bogat în fibre insolubile și solubile (în medie 2g / 100g), mărul este aliatul unei bune funcții intestinale. Primul ajută la combaterea constipației, al doilea împotriva diareei. Prin urmare, un echilibru perfect care, în plus, stimulează funcțiile imune ale bacteriilor bune ale colonului.
  • Combate colesterolul, diabetul și supraponderalitatea: particularitatea mărului constă în conținutul său ridicat de pectină, o fibră solubilă neagresivă, care formează un gel vâscos, absorbind astfel o parte din grăsimi pentru a le elimina și, prin urmare, a le modera asimilarea. Prin încetinirea absorbției glucidelor, aceleași fibre contribuie și la încetinirea creșterii zahărului din sânge. În cele din urmă, mai puțin colesterol, mai puțin diabet și mai puțină greutate… mai ales că aceste fibre, care duc rapid la sațietate, au un efect remarcabil de suprimare a poftei de mâncare pentru doar 50 kcal pentru 100g. În general, mărul este, prin urmare, un protector serios al bolilor cardiovasculare.

  • Prevenirea anumitor tipuri de cancer: mărul este un adevărat concentrat de antioxidanți (vitamine, polifenoli, flavonoizi inclusiv quercitina) ai căror compuși, asociați unul cu celălalt, au capacitatea de a reduce riscul de cancer, în special al ficatului și colonului, scrie notretemps.com.

  • Lupta împotriva îmbătrânirii: bogat în antioxidanți și în special în polifenoli, merele sunt benefice în tratamentul anti-îmbătrânire, luptând împotriva radicalilor liberi care accelerează îmbătrânirea celulară, inclusiv îmbătrânirea pielii.

    - Publicitate -
  • Protejează dinții: mestecarea mărului ajută la stimularea producției de salivă, care scade în mod natural odată cu vârsta ceea ce duce la apariția cariile – atât de frecvente la vârstnici. Masticarea oferă, de asemenea, un masaj benefic gingiilor, protejând împotriva bolilor parodontale.

Pentru a beneficia din plin de toate proprietățile merelor este de preferat să le consumați pe cele bio și să optați pentru diferite soiuri și culori. Crude sau gătite, în compot sau sucuri, merele sunt o sursă de sănătate pentru organismul nostru.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole