13 mai 2021 - 06:56

Beneficiile consumului de suc de rosii. Face minuni pentru sanatate

Roșiile sunt preferate în special în salate, în sezonul cald, dar trebuie să știți că și sucul de roșii este foarte sănătos. Tomatele conțin fibre, vitamine și minerale, luptă împotriva bolilor cardiovasculare și îmbunătățesc aspectul pielii.

Consumul regulat de suc de roșii protejează inima și luptă împotriva afecțiunilor cardiovasculare. Atenție! Vorbim despre sucul de roșii proaspăt stors din roșii bio, nu despre cel din comerț, ambalat și pasteurizat sau cu diverse substanțe de conservare, care conține și adaos de zahăr sau sare.

Sucul de roșii îmbunătățește circulația sângelui și reduce nivelul colesterolului rău.

Substanțele care se regăsesc în sucul de roșii au beneficii și asupra oaselor. Există studii care arată că licopenul din roșii protejează sistemul osos. Beți suc de roșii pentru a întări oasele și a vă proteja de osteoporoză.

Potrivit unui studiu realizat recent, două pahare de suc de roșii pe zi reduce riscul de osteoporoză, pentru că protejează celulele osoase. Un alt beneficiu al sucului de roșii este acela că ajută la relaxarea musculaturii, prevenind crampele musculare.

De asemenea, există cercetători care susțin că roșiile au efecte în cazul luptei împotriva anumitor afecțiuni neurologice precum Alzheimer. Sucul de tomate, consumat regulat, reduce și riscul de obezitate.

Pe lista avantajelor consumului de suc de roșii apar și beneficiile asupra pielii. Sucul de roșii conține vitamina C, care stimulează producția de colagen, beta-caroten și vitamina E. Aceste substanțe au un puternic efect antioxidant și luptă împotriva semnelor de îmbătrânire.

Adăugați un strop de ulei de măsline în sucul de roșii și veți obține o băutură care luptă împotriva inflamațiilor, protejează împotriva arsurilor solare, reduce efectele nocive ale soarelui și este un aliat puternic împotriva ridurilor fine.