BENEFICIILE APLICARII FERTILIZANTULUI CU AJUTORUL SISTEMULUI DE IRIGAT PRIN PICURARE

Dacă folositi irigarea prin picurare în culturile dvs., știți deja că este necesară fertigarea (fertilizare prin irigare) pentru a avea o recolta bogata si sanatoasa. Există o mulțime de metode pentru a aplica îngrășăminte culturilor dvs. și pentru a face acest lucru prin sistemul dvs. de irigare prin picurare, va trebui să instalați un injector de fertilizanți în sistemul de filtrare principal al sistemului dvs., după filtru. Mai jos puteți citi despre beneficiile fertigării prin picurare, metoda în care îngrășământul este aplicat direct sau foarte aproape (în funcție de utilizarea irigării prin picurare sub suprafață sau de suprafață) zona de rădăcină activă a plantei, prin liniile de picurare.

Cu fertigare prin picurare, veți putea sa:

  • Minimizați volatilizarea azotului. Volatilizarea este procesul în care ureea este transformată în gaz și este pierdută în atmosferă. Irigarea prin picurare permite ca azotul să fie aplicat direct în soluția de sol aproape de rădăcinile plantei. Acest lucru crește în mod semnificativ șansa de absorbție a nutrienților, minimizând volatilizarea.
  • Minimizați pierderea azotului prin percolare profundă. Deoarece fertigarea prin picurare este un proces foarte eficient si uniform, planta reușește sa utilizeze un procent mai mare din nutriții aplicați, reducând semnificativ pierderile de nutrienți prin leșiere.
  • Reducerea numărului de treceri ale tractorului. Cu opțiunea de a aplica substanțe nutritive prin linia de picurare nu numai că reduceți forța de muncă și consumul de combustibil, de asemenea, ajuta la reducerea compactării totale a solului.
  • Creșterea uniformității livrării îngrășămintelor. Îngrășământul poate fi acum distribuit în zona dvs. totală de umectare, inclusiv în zonele apropiate de liniile de gard și in parcelele cu forma neregulata.
  • Aerisirea solului. Oxigenul este injectat în profilul solului la fiecare pornire, beneficiind de o sănătate a culturilor. Pentru o creștere optima, plantele au nevoie de un amestec optim de oxigen, fertilizant si apa.
  • Aplicați îngrășăminte P & K în perioada de creștere a plantei. Deoarece aceste substanțe nutritive au o mobilitate scăzută, aplicarea prin fertigare are o rată crescută de eficiență. Livrarea în apropierea sistemului radicular al plantei maximizează absorbția.

Experții vă pot sfătui pe baza nevoilor dvs. specifice. Contactați-i acum: www.rivulis.com

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole