BREAKING NEWS: Coaliția își găsește sfârșitul în mediul rural? Barna îl amenință pe Cîțu cu ieșirea de la guvernare și moțiunea de cenzură!

A explodat bomba în coaliția de guvernare! Liderii USR-PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare.

Potrivit unor surse oficiale, ședinţa de Guvern de miercuri a fost suspendată, urmând să fie reluată la ora 19.00.

Motivul neînțelegerilor este că premierul Florin Cîţu ar fi dorit să introducă pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Executivului Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, care însă nu are toate avizele necesare, mai exact cele ale Ministerului Justiției și Ministerului Transporturilor, portofolii deținute de USR PLUS.

Conform surselor citate, în timpul ședinței de Guvern, vicepremierul Dan Barna l-ar fi amenințat chiar pe premierul Cîțu cu o moțiune de cenzură. Aceeași poziție privind ieșirea de la guvernare a fost adoptată și de Dacian Cioloș, care a afirmat că miniştrii USR-PLUS nu au ce să caute într-un guvern în care punctul lor de vedere nu e respectat.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîţu a susţinut, miercuri, că procedurile de avizare pentru Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” au fost respectate.

„Am întrebat Secretariatul General dacă procedurile legate de avizare au fost respectate şi au fost respectate. (…) Nu s-a adoptat pentru că aveam un aviz de la Finanţe cu observaţii care este în procesare şi a trebuit să vin aici la şedinţa de grup. Vom reveni la ora 19,00, când va fi aprobat”, a spus Cîţu înainte de a participa la şedinţa grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor.

Între timp, și Administrația Prezidențială a anunțat că Preşedintele Klaus Iohannis va susţine, miercuri, la ora 18.00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Reamintim că Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” se adresează administrațiilor locale, vizând în principal investiții pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare, gaze sau drumuri comunale și județene. Premierul Cîțu a fost acuzat că se folosește de banii alocați acestui program, peste 50 de miliarde de euro, pentru a cumpăra bunăvoința primarilor și a președinților de consilii județene liberali în vederea apropiatului congres al PNL, unde candidează la funcția de președinte al partidului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole