Ministrul Florin Barbu cere demisia comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski!

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, este hotărât să ceară, marţi, în cadrul Consiliului de Miniştri, demisia comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, dacă nu se va rezolva problema derogării de la condiționalitățile prevăzute prin GAEC 7 și GAEC 8 în Regulamentul Uniunii Europene, informează AGERPRES.

„România a pus prin Consiliul de Miniştri derogările de la GAEC 7 şi 8 a Regulamentului Uniunii Europene. Susţinerea pe care am avut-o din partea celor 15 state, inclusiv Germania şi Franţa, privind derogările de la GAEC 7 şi 8 şi nerespectarea votului care s-a dat în Consiliul de Miniştri de 70% mă vor face mâine, chiar în Consiliul de Miniştri, ca România, şi-mi asum acest lucru, în calitatea mea de ministru, să-i cer demisia public comisarului pentru că nu respectă un vot dat de 15 state. Eu vă spun, merg cu mandatul acesta în care în Consiliul de Miniştri, mâine, dacă nu rezolvăm problema GAEC 7 şi 8 derogare, pentru că nu s-a înţeles un lucru şi am încercat să le explic şi comisarului şi la toată lumea, că nu cerem nimic. Noi suntem în perioadă de război, noi suntem afectaţi, cele cinci state, de conflictul care s-a produs de către Rusia împotriva Ucrainei”, a declarat, luni, ministrul Florin Barbu, într-o discuţie cu fermierii, la Târgu Mureş,

Ministrul agriculturii susţine că, atunci când există un cadru aprobat pentru o prelungire, înseamnă că sunt dificultăţi, iar dacă Janusz Wojciechowski, în calitatea sa de comisar european pentru Agricultură, nu înțelege, atunci trebuie să plece acasă.

„Este pentru prima oară în Consiliul de Miniştri când un stat prin reprezentant, adică prin ministrul agriculturii, pe care îl aveţi în faţă, va cere demisia în Consiliul de Miniştri a comisarului european pe Agricultură. De aici cred că ar trebui să intrăm într-un dialog”, a precizat Florin Barbu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole