O primărie oferă bani pentru poze și filmări cu cei care aruncă gunoaie

Primăria unei comune din județul Vrancea oferă recompensă în bani pentru cetățenii care îi pozează pe cei care aruncă gunoaie pe jos. Este vorba despre primăria comunei Soveja, iar premiul pentru cei care oferă imagini clare cu numărul de înmatriculare al celor care aruncă deșeuri în spațiile publice de pe raza comunei este de 150 lei, potrivit profit.ro.

Primăria a anunțat, de asemenea, că a achiziționat 1.000 de pubele pentru gunoiul menajer pentru fi distribuite populației, precum și saci pentru gunoiul selectiv.

”Mulți dintre locuitori au înțeles, cei mai mulți pun deșeurile din plastic și hârtie în coșurile amplasate în comună, scot gunoaiele menajere înainte de a sosi mașina. (…) Acțiunile de igienizare, ajutorul dat dar și apelurile la curățenie nu au fost luate în serios de toți locuitorii. Astfel că măsuri mai puțin ortodoxe se impun pentru aducerea la același numitor a celor care aruncă în continuare gunoaie pe albiile râurilor, în poieni sau în spatele grădinilor”, spun reprezentanții primăriei.

Autoritățile mai amintesc faptul că aruncatul gunoaielor în spațiile publice constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoanele juridice.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole