Bani pentru impaduriri

Până pe 20 ianuarie 2017 fermierii pot depune la APIA cereri pentru acordarea sprijinului pentru prima impădurire și crearea de suprafețe impădurite.  
mountain-1244132_1280
A fost lansată prima sesiune de depunere a cererilor de sprijin în cadrul Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impădurire și crearea de suprafețe impădurite” aferentă Măsurii 8- „Investitii în dezvoltarea zonelor impădurite și imbunătătirea viabilitătii pădurilor”, a anunțat ministerul Agriculturii.
Sesiunea se va desfăsura până pe 20 ianuarie 2017. Alocarea financiară a sesiunii este de 50.000.000 euro.

Beneficiarii schemei sunt detinătorii publici sau privați de teren agricol și neagricol precum și formele asociative ale acestora. In cazul terenurilor aflate în proprietatea statului, sprijinul se poate acordă doar dacă autoritatea care gestionează respectivele terenuri este un organism privat sau o unitate administrativ teritorială.
Pentru că un potențial beneficiar să poată realiză o astfel de plantație forestieră, trebuie să detină parcele agricole cu o suprafată mai mare de 0,5 hectare. Terenurile agricole care vor fi impădurite trebuie să fi fost declarate în urmă cu cel puțin doi ani. Fondurile sunt acoperite în proporție de sută la sută din bani publici neexistând obligativitatea cofinantării. Banii se vor aloca sub formă de plăti directe, calculate pe an și pe hectar, în funcție de formă de relief.
O altă condiție pentru depunerea cererii este că terenurile agricole și neagricole să fie în proprietatea solicitantului sau să fie la dispoziția acestuia, pe toată perioadă derulării contractului de finanțare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole