Bani pentru fermierii mici și mijlocii din România

Fermierii mici şi mijlocii din România au la dispoziție încă 7,5 milioane de euro datorită noilor fonduri acordate de Banca Europeană de Investiţii (BEI) prin intermediul Agricover Credit IFN.

Aceste fonduri fac parte dintr-un împrumut mai larg de 15 milioane de euro, o primă tranșă de 7,5 milioane de euro fiind deja accesată în 2020, informează AGERPRES.

Finanţarea BEI este garantată de Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS).
„Deblocarea investiţiilor în sectorul agricol este crucială pentru a permite agroindustriei să crească, să valorifice noi oportunităţi de afaceri şi să creeze locuri de muncă”, a declarat vicepreşedintele BEI, Christian Kettel-Thomsen.
Cea de-a doua tranşă de fonduri va permite Agricover Credit IFN să ofere împrumuturi avantajoase pentru fermierii mici și mijlocii, extinzându-şi finanţarea pentru a facilita creşterea durabilă a agriculturii şi a afacerilor agricole.
Agricover Credit IFN finanţează sectorul agricol colaborând cu mai mult de 15% dintre fermierii profesionişti din România. Agricover Credit IFN este o filială a Agricover Holding, care oferă servicii financiare personalizate fermierilor printr-un model de afaceri integrat axat pe acoperirea nevoilor esenţiale de afaceri ale fermierilor.
„Această a doua tranşă de finanţare din partea BEI consolidează poziţia Agricover Credit IFN de partener strategic pentru fermierii români, oferind sprijin financiar specializat pentru toate nevoile lor de dezvoltare. Pe lângă finanţarea fermierilor mari, susţinem fermierii mici şi mijlocii care au nevoie de ajutor financiar pentru a-şi dezvolta activităţile agricole într-un mod durabil”, a declarat directorul Agricover Credit IFN, Robert Rekkers.
Banca Europeană de Investiţii (BEI) este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene deţinută de statele sale membre. Oferă finanţare pe termen lung pentru investiţii solide, pentru a contribui la atingerea obiectivelor politicii UE.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole