Bani mai mulți pentru ANT și plata subvenției la motorină, pe lista ministrului Oros

Fermierii români ar putea beneficia de plăți suplimentare după rectificarea bugetară din luna august, spune ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros.

Prezent în emisiunea ”Agricultura la Raport”, șeful MADR a fost întrebat de realizatorul Ovidiu Ghinea dacă va mai cere bani pentru despăgubirile de secetă promise anul trecut. Ministrul agriculturii a subliniat că va cere acele sume, alături de alte suplimentări de buget pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii (ANT) și a ajutorului de stat pentru motorină.

”Bineînțeles că o să cer bani pentru despăgubiri. Am înțeles că în august o să fie rectificarea bugetară. Chiar astăzi am avut o discuție cu colegii mei să vedem care sunt nevoile și să le fundamentăm foarte bine.

Avem diferența la ANT, motorina pentru trimestrul II și am vrea să dăm anul acesta și trimestrul III; la registrele genealogice vrem să mai completăm ceva, pentru că anul trecut am avut 65 de milioane, anul acesta avem 40 de milioane, dar și acolo trebuie mai multă disciplină în cheltuirea banilor. Noi ne facem temele în așa fel încât să putem depune cererea aceasta de rectificare bugetară foarte bine fundamentat”, a precizat Adrian Oros pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole