Bani europeni pentru fermieri: Peste 420 de milioane de euro, virați în conturile MADR!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că peste 420 milioane euro au fost virați în conturile sale de către Comisia Europeană, în data de 9 martie 2022.

Mai exact, este vorba de 420.368.438,68 euro, ce reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană, în contul cheltuielilor efectuate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), aferente trimestrului IV al anului 2021, se arată într-un comunicat al MADR remis joi redacției AgroTV.

Din această sumă, valoarea de 413.150.523,91 euro corespunde decontărilor cheltuielilor efectuate din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, iar cea de 7.217.914,77 euro este aferentă plăților din Fondul EURI, ce reprezintă resurse financiare suplimentare puse la dispoziție României din instrumentul de redresare al Uniunii Europene.

„Prin viramentul efectuat astăzi, suma totală a cheltuielilor rambursate României din FEADR, de la începutul anului de către Comisia Europeană depășește un miliard de euro. Sunt bani care au intrat deja în conturile fermierilor. Așa cum am mai spus, luăm toate măsurile necesare pentru ca fermierii români să își primească banii la timp.  Este foarte important să continuăm într-un ritm susținut direcționarea tuturor fondurilor disponibile pentru sprijinirea fermierilor români, astfel încât aceștia să-și poată desfășura activitățile în bune condiții, în scopul obținerii unui nivel ridicat al producției, a declarat ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu.

La începutul lunii ianuarie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a mai primit suma de  1,081 miliarde euro,  reprezintând rambursarea de la Comisia Europeană, în contul cheltuielilor efectuate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2021, pentru acordarea plăților în avans fermierilor, aferente Campaniei 2021 din plățile directe finanțate din FEGA (Fondul European  de Garantare Agricolă).

Potrivit reprezentanților MADR, suma totală a cheltuielilor pentru sprijinirea agricultorilor români rambursate de Comisia Europeană din FEADR și FEGA, de la începutul anului 2022, se ridică la peste 2 miliarde de euro (2.097.848.143 euro).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole