Bani APIA pentru fermieri! Peste 500 milioane EURO intră MÂINE în conturi

Peste 500 de milioane de euro, bani pentru plata subvențiilor fermierilor români, vor fi rambursați mâine României de către Comisia Europeană. Anunțul a fost făcut în direct la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, de către directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea.

Potrivit șefului APIA, suma de 596 milioane euro urmează să intre mâine în bugetul statului, sumă aferentă plăților efectuate către fermieri în luna decembrie 2021.

”Toate plățile pe care APIA le face sunt puse prima oară la dispoziție de către Guvernul României, prin Ministerul Agriculturii; ei pun la dispoziție aceste sume de bani și noi le plătim fermierilor, iar în funcție de aceste plăți se fac declarațiile de cheltuieli după încheierea fiecărei perioade. De exemplu, pentru plata în avans se face o singură declarație de cheltuieli, în rest se fac în fiecare lună către Comisia Europeană.

Declarația de cheltuieli pentru avans (16 octombrie – 30 noiembrie) a fost rambursată; aici menționez cu mândrie că toată declarația a fost rambursată, fără niciun fel de penalitate. Au fost rambursați României 1,081 miliarde euro în data de 5 ianuarie. Chiar astăzi, înainte de a veni la emisiune, am fost notificați de către Comisia Europeană că mâine, 3 februarie, se va rambursa României suma de 596 milioane euro, aceasta reprezentând declarația de cheltuieli aferente lunii decembrie a anului 2021, de asemenea rambursată în totalitate. În total, pentru campania 2021, peste 1,760 miliarde de euro au fost rambursați României”, a precizat directorul general APIA, Adrian Pintea, în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole