27 mai 2022 - 17:54

BANCA ȚĂRANILOR, IDEEA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU

Tăriceanu susține crearea unei bănci de stat, care să finanțeze proiectele comunităților locale.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a propus, luni, în cadrul celei de-a XX-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România, crearea unei bănci de stat, care să finanțeze proiectele comunităților locale. الدفع عن طريق ابل باي

„Vreau să lansez o idee și o temă de reflecție, mai ales pentru Guvern, pentru domnul prim-ministru Grindeanu, și anume — din Fondul suveran de dezvoltare să gândim, poate, crearea unei a doua bănci de stat, pe lângă CEC, care să aibă drept scop principal finanțarea proiectelor comunităților locale. Sigur, CEC, într-o oarecare măsură, face deja acest lucru. هل الربح من الانترنت حقيقي Eu țin seama de faptul că nu toate localitățile au suficiente resurse pentru a se angaja în proiecte importante pentru comunitatea lor”, a spus președintele Senatului.

Tăriceanu a subliniat că oamenii își doresc să trăiască mai bine acum, nu peste 20 sau 40 de ani.

„De aceea, este nevoie de un efort de dezvoltare, de punere în operă de proiecte, care să le schimbe calitatea vieții acum, cât mai repede, și aceasta este, dacă vreți, necesitatea obiectivă, de a avea acces la o finanțare abordabilă, la o bancă care să cunoască aceste probleme, care să aibă departamente specializate, nu ca orice altă bancă comercială, care — când vii cu un dosar de finanțare — se uită la tine: ‘Ce, să îmi asum eu riscurile astea? Lasă, mai bine cumpăr titluri de stat, că e mai sigur. بث بي اوت كيو Banca câștigă și cu toții ne vedem de treabă, acționarii sunt mulțumiți. Ce să stau eu să împrumut o localitate, două, zece, din România și după aia să îmi bat capul, să urmăresc proiectul, să îmi recuperez banii?'”, a adăugat el.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.