1 august 2021 - 01:18

Balotiera Case IH, dublu premiu pentru “Masina Anului 2020” la Agritechnica

Dacă vrem să facem agricultură performantă, este important să știm cu ce să o facem, cu ce echipamente, cu ce tehnologii și cum să ne folosim de aceste mijloace.

De aceea, echipa AGRO TV a fost prezentă in Germania, la Agritechnica 2019, alaturi de premiantii acestei editii, CASE IH. Noua lor presă de balotat a primit premiul „Mașina Anului 2020” la categoria „Fân și Furaje” iar soluțiile de conectivitate DataConnect la categoria „Electronică” în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Agritechnica in Hanovra. Juriul, a recunoscut mai multe beneficii ale acestei game de prese, aduse de noile sale caracteristici inovatoare, care le permite fermierilor să împacheteze mai mult material în fiecare balot. In plus se reduc, în același timp, cerințele de manipulare și costurile de transport. Noul parteneriat de conectivitate „DataConnect” permite clienților să gestioneze ferma, flota și datele, mult mai usor.

Cu un nou design și noi componente la toate capitolele, LB436 HD este capabilă să producă baloți cu o densiate cu până la 22% mai mare decât modelul LB434 XL, care produce baloți de dimensiuni similare: 120 x 90 cm.

Caracteristicile unice noii balotiere LB436 HD includ o nouă cutie de viteze principală și o cutie de viteze de mijloc, cu protecție la suprasarcină. În plus, un nou sistem inovator de noduri cu sfoară, numit TwinePro, este conceput pentru a spori productivitatea, eliminând totodată gunoiul și contaminarea balotului. LB436 HD este complet compatibilă cu ISOBUS Clasa 3, ceea ce înseamnă nu doar că poate fi controlată de la un terminal ISOBUS din cabina tractorului, ci și că balotiera poate controla acțiunile tractorului, cum ar fi creșterea vitezei de mers în zonele ușoare, pentru a crește automat eficacitatea.