O nouă bacterie potențial MORTALĂ amenință fermele de PORCI!

O nouă bacterie cu potențial mortal pentru porcii domestici a fost descoperită de cercetătorii din Franța. Vectorul de răspândire ar fi porcii mistreți, relatează publicația La France Agricole.

O echipă de cercetători a descoperit apariția unei noi tulpini de bacterii la mistreți din Franța. Deși această bacterie nu este în mod normal patogenă la om, este totuși transmisibilă la fermele de porci domestici.

Suspiciunile oamenilor de știință au fost alimentate de mortalitatea în exces a mistreților din mai multe zone, astfel că au început să cerceteze problema. În cele din urmă, au descoperit că animalele decedaseră de la o infecție bacteriană din cauza unei anumite tulpini de Escherichia coli (E. coli), se arată într-un comunicat de presă publicat recent.

Potrivit unei echipe formate din cercetători din cadrul mai multor organizații, tulpina responsabilă pentru moartea animalelor este una nouă, fiind un hibrid între două tulpini de E. coli.

Deocamdată, se pare că această tulpină ar circula doar la animalele sălbatice și nu este transmisibilă la om. Cu toate acestea, ea este transmisibilă la fermele de porci domestici și „potențial fatală” pentru aceste animale.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole