7 decembrie 2021 - 17:16

Bacău: Cete de călăreți, urși, capre, irozi, în alaiul Festivalului de datini și obiceiuri de la Comănești

traditii_gorjCete de călăreți, urși, capre, irozi și diverse trupe de teatru popular au străbătut vineri centrul orașului Comănești, localitate care, în ajunul Noului An, găzduiește a XX-a ediție a Festivalului de datini și obiceiuri strămoșești specifice sărbătorilor de iarnă pe Valea Trotușului.

Evenimentul este ”unicat în peisajul etno-folcloric românesc, atât prin dimensiuni, specific, cât și prin varietatea programelor prezentate”, a declarat Florin Zăncescu, directorul Centrului Județean pentru Valorificarea Creației Populare și Patrimoniului Național.

Peste 700 de persoane, participanți în cetele de călăreți, urși, capre, căiuți, irozi ori membri în „Ceata lui Jianu” și în alte trupe de teatru popular, mascați, dansatori, urători au stârnit curiozitatea și aplauzele a mai bine de 2.000 de turiști și locuitori ai Comăneștiului în timpul derulării coloratului și entuziastului alai pe artera principală a orașului, precum și în cursul spectacolelor ce s-au desfășurat pe scena în aer liber situată în centrul localității. (Sursa: AGERPRES)