Azomureș: ”Ne așteptăm ca prețurile la îngrășăminte să rămână sus”

Prețurile îngrășămintelor pentru agricultură vor rămâne în continuare la cote ridicate, prevăd reprezentanții Azomureș, după anunțul de reluare a producției la combinatul din Târgu Mureș. Potrivit declarațiilor făcute pentru AGRO TV de către purtătorul de cuvânt al companiei, Ovidiu Maior, nu există o certitudine în acest moment cu privire la disponibilitatea gazului natural necesar pentru producție începând din toamna acestui an.

”Există un optimism, dar suntem destul de precauți. E în continuare foarte multă volatilitate pe piața gazelor naturale, ne-am asigurat această materie primă pentru o perioadă, dar lucrurile sunt într-o evoluție continuă. Sunt planuri pe care ni le facem, sunt mai multe scenarii, dar am considerat că pentru pregătirea campaniei agricole din 2022-2023, acesta ar fi cel mai bun moment să repornim.

Sunt luni puține, din mai până în septembrie, dar sperăm că vom putea avea o producție continuă și nu vor mai fi astfel de sincope. Depinde foarte mult de contextul internațional, atât în ceea ce privește asigurarea materiei prime, dar și valorificarea produselor pe care le facem. (…) E o perioadă importantă și sperăm că vom avea continuitate. Urmărim și noi piața internațională și, din păcate, ne așteptăm ca prețurile la îngrășăminte să rămână în continuare sus.

În momentul de față vedem o cerere mai scăzută pentru gazul natural, datorită temperaturilor de afară, de aceea există și o disponibilitate mai mare în momentul de față. E greu de spus ce se va întâmpla din septembrie-octombrie. (…) Sperăm că vom avea o producție cât mai lungă și că vom putea fi un sprijin pentru fermieri în toamnă și pe tot parcursul anului viitor”, a precizat Ovidiu Maior pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole