AZI, Ordonanță de Urgență pentru industria laptelui și hrana animalelor! Granturi în valoare totală de 200 de milioane de euro!

Guvernul vine cu un sprijin de 200 de milioane de euro pentru operatorii din industria de morărit, a uleiurilor, a produselor lactate şi a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, înaintea ședinței Executivului de miercuri.

„În şedinţa de guvern de astăzi o să avem mai multe decizii. Una dintre ele consider că este foarte importantă, este acea ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm Ministerului Agriculturii granturi în valoare de până la 500.000 de euro. Sunt granturi care asigură sprijinul necesar operatorilor din industria de morărit, a uleiurilor, a produselor lactate şi a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă. Valoarea totală este de 200 de milioane de euro. Ca atare, înţelegând foarte bine nevoia asigurării sprijinului pentru tot ceea ce înseamnă domeniul agricol, cât şi industria alimentară, corelăm foarte bine fondurile pe care le avem la bugetul de stat cu cele care ne sunt asigurate prin finanţarea europeană. În felul acesta, sperăm să compensăm creşterea costurilor legate de stocurile de materie primă, de transport şi de procesare. Sigur, toate acestea în contextul în care Uniunea Europeană asigură fonduri în vederea depăşirii crizei din Ucraina”, a precizat Nicolae Ciucă înaintea şedinţei de Guvern. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole