AZI, la Guvern: 182 de milioane de lei în plus pentru plata sprijinului pentru producția de tomate!

Guvernul a aprobat în ședința de joi, 11 iulie, suplimentarea cu 182.000.000 lei a bugetului Ministerului Agriculturii pentru luna iulie, pentru a asigura plata sprijinului acordat pentru ciclul I de producție la tomate.

Astfel, prin aprobarea Memorandumul cu tema „Suplimentarea limitelor de credite bugetare și credite de angajament aprobate pe luna iulie 2024 pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, în baza prevederilor OUG34/2023, au fost asigurate fondurile necesare plății integrale a sprijinului acordat pentru ciclul I de producție la tomate în cadrul schemei de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spatii protejate, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, prin atingerea cuantumului unitar maxim, se arată într-un comunicat al MADR remis, joi, redacției AgroTV.

„Suplimentarea a fost realizată având în vedere numărul mare de beneficiari înscriși în program în condițiile pedoclimatice ale țării noastre care determină ca interesul și posibilitățile producătorilor agricoli de a cultiva tomate în spațiile protejate în perioada de extrasezon să fie relativ reduse în lipsa unei susțineri financiare substanțiale, inclusiv pe fondul unei creșteri semnificative ale imput-urilor pe filiera de producție”, se precizează în comunicatul MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole