Guvernul a decis AZI: 480 de milioane de lei în plus la ajutorul de stat dat fermierilor pentru motorină!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale are bani mai mulți pentru ajutorul dat fermierilor pentru motorină.

În Ședința Guvernului din 31 august 2022 a fost aprobată o Hotărâre ce modifică HG nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, în sensul completării sumelor pentru asigurarea resurselor financiare necesare plății ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, pentru perioada aprilie 2022-septembrie 2022, se arată într-un comunicat al MADR remis miercuri redacției AgroTV

„Modificările aduse prin prezentul act normativ vizează suplimentarea sumelor existente alocate prin bugetul MADR pe anul 2022 cu suma de 480.000.000 lei, valoarea totală a schemei în anul 2022 devenind în prezent 817.000.000 lei. Luăm toate măsurile ca să ne asigurăm de continuarea aplicării schemei de ajutor de stat în anul 2022, fapt ce contribuie la diminuarea efectivă a costurilor de producție prin rambursarea sumelor reprezentând diferențele de accize și stimularea continuității activităților din agricultură. Venim în sprijinul fermierilor, astfel încât să le oferim o gură de oxigen, atât de necesară în gestionarea cheltuielilor realizate”, a declarat ministrul Petre Daea.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale derulează schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură începând cu anul 2014.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. De ce nu se da ajutor de stat si fermierilor persoane fizice care nu au PFA sau firmă? Oare noi nu lucram ca ceilalti in agricultură în aceleașiconditii? Și noi avem atestat de producător, livram produsele pe caietul de comercializare, depunem declaratia unuca la ANAF și plătim impozit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole