AZI, 300 de milioane de lei pentru proiecte de dezvoltare la MADR!

Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) i-au fost alocate joi încă 300 de milioane de lei pentru proiecte de dezvoltare rurală cu fonduri europene, aflate în derulare.

Astfel, Executivul a aprobat în ședința de astăzi un PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Decizia de astăzi se înscrie în preocupările Guvernului pentru absorbția de fonduri europene din exercițiul 2014-2020, care se încheie la finalul acestui an.

„Aprobăm astăzi o Ordonanță de Urgență cu proceduri care permit închiderea la termen a programelor aferente acestui cadru financiar. Măsurile adoptate astăzi ne vor ajuta să ducem rata de absorbție la peste 90%. În același scop, alocăm astăzi 300 de milioane de lei Ministerului Agriculturii, cu care să asigurăm cofinanțarea proiectelor din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Trebuie să finalizăm investițiile cu fonduri europene, banii să ajungă la beneficiari și facturile să fie decontate de Comisia Europeană”, a declarat premierul Marcel Ciolacu în deschiderea ședinței de guvern.

Citește și Ce pregătește Guvernul în legătură cu un ajutor de stat important pentru fermieri

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole