2 august 2021 - 01:57

AVETI NEVOIE DE UN PARTENER PUTERNIC PENTRU A OBTINE FONDURI PUBLICE? VRANCENII AU AFLAT SOLUTIA

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o institutie financiara nebancara, cu capital de risc, infiintata in scopul facilitarii accesului IMM-urilor la finantari, prin acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare contractate de la banci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumenteaza programe guvernamentale destinate relansarii economice, dezvoltarii mediului de afaceri, precum si crearii si sustinerii de locuri de munca, functionand ca o societate comerciala pe actiuni, cu actionar unic statul roman, sub supravegherea prudentiala a Bancii Nationale a Romaniei.

Las la o parte „teoria” pentru a face loc faptelor din teren – fondul si-a prezentat recent oportunitatile fermierilor din Focsani, eveniment de la care va prezentam cateva din opiniile principalilor coordonatori.

Gheorghe Lapadat – director general FNGC – IMM:

Este practic primul eveniment din anul 2019, parte componenta a unui nou concept de promovare si de diseminare a informatiilor catre potentialii aplicanti. Si ma refer aici la beneficiarii publici, reprezentati prin primarii, asociatii de dezvoltare intercomunitara, grupuri de actiune locala, organizatiile utilizatorilor de apa pentru irigatii si alti aplicanti, cat si beneficiarii privati care au, iata, in anul 2019 la dispozitie noi instrumente de garantare. Si ma refer la sustinerea achizitiei de terenuri agricole pentru acei fermieri care doresc sa isi extinda suprafata exploatata pana la 750 de hectare si beneficiaza de credite bancare, iar Fondul National de Garantare pentru interprinderi mari si mijlocii vine si acorda o garantie financiara complementara in procent de 80% din valoarea finantarii si de asemenea, pentru aplicantii care solicita finantare in cadrul programului national de dezvoltare rurala 2014-2020 si programul operational de pescuit si afaceri maritime, programarea financiara 2014-2020.

Alexandru Petrescu – ministrul Comunicatiilor:

Fondul National de Garantare are un rol deosebit in animarea bussiness –ului vrancean pentru ca ei au un scop pragmatic prin existenta lor. Ei ajuta beneficiarii de credite atunci cand garantia nu acopera necesarul solicitat de banca. Deci rolul lor est unul esential in creditarea economiei, nu doar vrancene ci si la nivel national, asa ca m-am bucurat foarte mult sa aflu de acest eveniment, in special ca la Focsani exista un fond local de garantare, parte din Fondul National de Garantare pentru IMM- uri. Acum, am un element de subiectivism, fiind Ministrul Comunicatiilor si am incurajat conducerea Fondului sa creeze programe de garantare speciale pentru transformarea digitala a IMM-urilor din Romania.

Ionica Barlea – director general FNGC – IMM filiala Focsani:

Sprijinirea antreprenoriatului romanesc, dezvoltarea economiei rurale reprezinta pentru noi un obectiv permanent. Fondul sprijina oameni, sprijina idei, afaceri, in care antreprenorii vor sa se implice sau comunitatile locale.

 

Ionel Cel-Mare – vicepresedinte C.J Vrancea:

Acest fond de garantare este un beneficiu pentru comunitatile locale, pentru GAL- urile din zona noastra si nu numai, si pentru intreprinderile mici si mijlocii. Deci, ceea ce spuneati dvs. de startup-uri este binevenit aces fond de garantare pentru ca oamenii au unde sa se imprumute, au unde sa mearga si sigur sunt siguri ca acesti bani ii vor primi la timp si exact atunci cand au nevoie.