AVERTIZARE: se înregistrează zbor intens al fluturilor de Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigera!

fluturilor

fluturilor

Stimate fermier,

Vă reamintim că în această saptamană s-a înregistrat zbor intens al fluturilor de Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigera (generația I ) în majoritatea zonelor monitorizate în cadrul programului Arc™ farm intelligence, sezonul de monitorizare 2022. În următoarele zone ale țării există presiune mare a dăunătorilor și risc ridicat de producere a pagubelor directe:

Ostrinia nubilalis (sfredelitorul porumbului)

  • în zonele: Muntenia, Banat, Oltenia, Dobrogea
În această perioadă, s-a observat ponta depusă a dăunătorului Ostrinia nubilalis în frunzele din cornet și/sau larvele mici care migrează spre baza frunzelor. La plantele mai dezvoltate, atacul larvelor poate fi observat pe nervura principală, la baza limbului (între teacă și limbul frunzei).
Helicoverpa armigera (omida fructificațiilor)
  • în zonele: Muntenia, Banat, Oltenia, Dobrogea, Crișana și Moldova
În anumite zone, s-a observat atacul larvelor de Helicoverpa armigera la paniculul nedesfăcut al porumbului.

Prin urmare, vă recomandăm aplicarea unui tratament de URGENȚĂ cu insecticidele CORAGEN® sau AVAUNT® pentru controlul celor doi dăunători în toate stadiile actuale de dezvoltare !

ÎNAINTE DE A APLICA TRATAMENTUL, VIZITAȚI FIECARE SOLĂ DE PORUMB ȘI IDENTIFICAȚI STADIUL DE DEZVOLTARE AL DĂUNĂTORILOR ȘI GRADUL DE ATAC!

fluturilor
fluturilor
fluturilor

Pentru mai multe detalii cu privire la atacul celor doi dăunători,  inclusiv numărul de insecte capturate de către fiecare capcană din zona dumneavoastră, descărcați și verificați aplicația Arc™ farm intelligence:

👉Apple Store: https://apple.co/3Nm6qG8👉Google Play: https://bit.ly/3x9gvQ3

fluturilorfluturilorfluturilor
fluturilorfluturilorfluturilor
Sursa: Aplicatia Arc™ farm intelligence, grafice capturi medii înregistrate în punctele de monitorizare
fluturilor
fluturilorfluturilor
  • eficiente și la temperaturile ridicate din timpul verii de până la 33-34°C;
  • protejează entomofauna utilă, refăcând echilibrul natural dintre prădători și paraziții dăunătorului.

Insecticidele Avaunt® și Coragen® pot fi achiziționate din rețeaua națională de distribuție autorizată. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați reprezentantul local al FMC România sau să accesați site-ul companiei: fmcagro.ro

Aceste informații sunt cu titlu informativ, iar pentru aplicarea corectă a tratamentelor vă rugăm să efectuați un control fitosanitar culturilor dumneavoastră, pentru a determina prezența adulților, a pontei depuse sau a larvelor eclozate și, ulterior, efectuați tratamentele necesare.

Utilizați produsele de protecția plantelor în siguranță și cu responsabilitate. Când aplicați produse pentru protecția plantelor, urmați întotdeauna instrucțiunile menționate pe etichetă.

fluturilor

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole