16 mai 2022 - 15:08

Avertizare pentru fermieri: Bate vânt înghețat dinspre est!

De parcă nu era de ajuns războiul, prigoana dinspre est vine pe toate fronturile: vântul și ninsorile viscolite lovesc România în următoarele zile! تصفيات كوبا أمريكا 2024

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni dimineață mai multe avertizări de viscol și ninsori pentru perioada 28 februarie – 3 martie.

Potrivit comunicatului ANM, în intervalul 28 februarie, ora 10.00 – 1 martie, ora 10.00, este valabil un Cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite. În intervalul menționat, în sud-estul țării, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55… أفضل أفلام السيارات 65 km/h și local va fi viscol.

De asemenea, pentru intervalul 28 februarie, ora 12.00 – 1 martie, ora 10.00, a fost emisă o avertizare Cod portocaliu de ninsori viscolite valabilă în județele Constanța și Tulcea, unde va ninge însemnat cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent. Vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60…70 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ. ارقام الحظ لبرج الجوزاء Pe litoral și în deltă, rafalele vor atinge 80 km/h și vor fi precipitații mixte.

Totodată, în informarea meteorologică a ANM se menționează că în intervalul 1 martie, ora 10.00 – 3 martie, ora 10.00, în estul, sudul și centrul țării, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ninge, iar local se va depune strat de zăpadă.
Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum și în zona montană înaltă, cu viteze în general de 45…50 km/h, viscolind ninsoarea.

Meteorologii precizează că până la mijlocul săptămânii vremea va fi rece pentru începutul lunii martie în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în est și sud-est unde și vântul va amplifica senzația de rece.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.