26 ianuarie 2022 - 13:03

Avertizare METEO! Vreme rea în noaptea de Înviere și prima zi de Paște

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică valabilă în intervalul 1 mai, ora 21:00 – 2 mai, ora 21:00. Astfel, în noaptea de Înviere și prima zi de Paște, se vor manifesta fenomene precum intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Potrivit ANM, în intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată; în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (01/02) îndeosebi în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, iar duminică (02 mai) în regiunile nordice, centrale și estice, precum și în zonele de munte. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

Meteorologii informează că, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp. În Transilvania, Moldova și la munte, pe arii restrânse, cantitatea de apă va depăși 30-35 l/mp.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei de duminică (02 mai), cu viteze, în general, de 45-65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie, mai avertizează ANM.

De asemenea, amintim că în aceste zile, în intervalul 30 aprilie – 3 mai, deasupra României se află un nor de praf saharian. ”Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate la finalul săptămânii (1 și 2 mai), în zonele și intervalele cu ploaie, la început în special în regiunile sud-vestice, apoi și în restul țării”, transmit meteorologii.