Avertizare meteo: Vânt puternic, grindină și îngheț la sol!

Vremea va suferi schimbări drastice în următoarele zile, când, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 27 martie, ora 06.00-29 martie, ora 21.00, vom asista la o răcire accentuată, intensificări ale vântului, lapoviță, ninsori, grindină, îngheț la sol și brumă.

Astfel, meteorologii atenționează că, în intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie), îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte, sub formă de măzăriche, lapoviță și ninsoare, iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp.
      Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45-65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

De altfel, ANM a emis duminică dimineață o avertizare meteo Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă în intervalul intervalul 27 martie, ora 06.00-27 martie, ora 23.00, valabilă în 27 de județe (vezi harta).

meteo
Sursa: ANM

În intervalul menționat, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55-65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

 În ceea ce privește temperatura aerului, potrivit meteorologilor, marți și miercuri, vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

În prognoza ANM se mai notează că, în sud-estul teritoriului în seara zilei de luni, 27 martie, vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole