Avertizare meteo – Vânt puternic până vineri seară! Cod galben în 21 de județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri dimineață o avertizare de vânt puternic valabilă până vineri seara.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 7 martie, ora 10:00 – 29 martie, ora 21:00, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45-55 km/h. La munte, rafalele vor depăși 60-70 km/h. Va ploua îndeosebi în vestul, centrul și nordul țării, unde local vor fi cantități de apă de 10-15 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă de la munte.

Tot miercuri, ANM a emis o avertizare meteo Cod galben de vânt puternic ce vizează 21 de județe (vezi Harta 1). Astfel, în intervalul 27 martie, ora 10:00 – 27 martie, ora 22:00, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei, în cea mai mare parte a Moldovei, în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55-65 km/h, iar la altitudini mari, în zonele montane, rafalele vor depăși 90 km/h.

Harta 1 (Sursa: ANM)

O altă avertizare meteo Cod galben de vânt puternic este în vigoare în intervalul 27 martie, ora 22:00 – 28 martie, ora 10:00, în 13 județe (vezi Harta 2). Potrivit acesteia, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali. Vor fi viteze în general de 55-65 km/h, iar la altitudini mari, în zonele montane, rafalele vor depăși 90 km/h.

Harta 2 (Sursa: ANM)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole