28 octombrie 2021 - 19:55

AVERTIZARE METEO! Nor de praf saharian deasupra României

Un nor de praf saharian ajunge deasupra României în această noapte. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în noaptea de duminică spre luni se vor înregistra depuneri de praf saharian în vestul și nord-vestul țării, dar și la munte. Apoi, pe parcursul săptămânii viitoare, vor exista depuneri și în restul țării.

”Administrația Națională de Meteorologie RA informează că, în perioada 6 – 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.
 
În această perioadă, temporar în țările de la vest și sud-vest de țara noastră, se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.
 
Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării”, transmite Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pe pagina oficială de Facebook.
 
Reamintim că un fenomen asemănător a avut loc anul trecut, în luna mai, când un nor de praf saharian a fost prezent deasupra României pentru o perioadă de câteva zile.