Avertizare AFIR pentru beneficiarii de fonduri europene! Suspiciuni de FRAUDE

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a primit de la Banca Națională a României o informare deosebit de importantă pe care dorim să o facem cunoscută atât solicitanților, cât și beneficiarilor PNDR.

Astfel, BNR atrage atenția că în ultima perioadă s-au înregistrat mai multe petiții, sesizări și solicitări care vizează scrisori de garanție bancară (SGB) presupus FALSE, emise sub sigla unor entități cu sediul în alte state membre UE și/ sau terți, fapt ce indică un fenomen ce poate fi cauza unui prejudiciu financiar și de imagine, produs cu precădere unor autorități publice și contractante de la nivelul întregii țări.

AFIR le recomandă beneficiarilor și solicitanților PNDR să acorde o atenție sporită privind capacitatea financiară reală a emitenților de scrisori de garanție înainte să le utilizeze în documentația depusă la Agenție.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole