„Avem vânzare dar nu avem forță de muncă”, roșiile micilor producători la mare căutare

Aflate în plin sezon de recoltare, roșiile produse în grădinile și solariile legumicultorilor din județul Dâmbovița sunt la mare căutare în această perioadă. Cu un gust și cu o aromă aparte, ajutate să se dezvolte doar cu îngrășământ natural, roșiile din această zonă se vând ca pâinea caldă.

Localnicii spun că sunt mulțumiți de calitatea roșiilor de țară și că simt gustul asemănător celor pe care le mâncau în copilărie. Prețul este accesibil tuturor buzunarelor, iar clienții preferă să cumpere în cantități mai mari, atât pentru consum zilnic, dar și pentru pregătirea cămării cu bulion.

„Localnicii deja știu că producem roșii de ani de zile în solariile din propria gospodărie. Avem mai multe soiuri și toate sunt gustoase. Nu cultivăm suprafețe mari. Avem două solarii relativ mici, dar pentru noi și clienții noștri este suficient” a spus Gherghina Pucheanu, unul dintre micii producători din județul Dâmbovița. 
 
Un alt producător din județul Dâmbovița spune că munca în solarii este și o pasiune: „Nu producem cantitate mare. Facem asta de ani de zile și din pasiune, deja suntem în vârstă și devine din ce în ce mai greu cu munca, însă, cât o sa mai fim în puteri nu o să renunțăm. Știm ce cultivăm și culegem” a spus un alt producător din zonă. 
 
Motivația micilor producători din județul Dâmbovița este clientul mulțumit. „Acest gust îmi aduce aminte de copilărie. Este gustul roșiilor pe care le mâncam din grădina bunicilor. Noi suntem din Bucuresti, dar de câte ori trecem prin zonă, oprim să cumpărăm de aici roșii. Sunt foarte bune comparativ cu cele produse cine știe pe unde”, a spus unul dintre clienții fideli. 
 
Legumicultorii spun că datorită calității roșiilor, clienții devin din ce în ce mai mulți de la an la an, însă din cauza lipsei de forță de muncă, nu cultivă decât atât cât pot lucra în familie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole